Pasta ar pastinaka un kurkumas mērci

  • Gatavošana 35min
  • Vidēji grūti
Pasta ar pastinaka un kurkumas mērci

Sastāvdaļas

Mērce

  • Pastinaka sakne
     1 gabali
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Burkāns
     1 gab.
  • Topinambūra sakne
     2 gabali
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Baltvīns
     50 ml
  • Olīveļļa
     30 ml
  • Rīvēta ingvera sakne
     0.5 tējk.
  • Rīvēta kurkumas sakne
     0.5 tējk.
  • Koncentrēts buljons pēc izvēles (dārzeņu vai gaļas)
     400 ml

Pasniegšanai

  • Pasta Tagliatelle
     400 g
  • Sakapāti pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Rīvēts parmezāna tipa siers
     40 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pasta ar pastinaka un kurkumas mērci

Nomizo topinambūru un liec ūdenī, lai tas pilnībā nosedz saknes.
Ūdenim pievieno citrona sulu, lai tas neoksidētos.
Samizo pārējās saknes un garšaugus, sagriez mazākos gabaliņos un liec katlā sautēties olīveļļā.
Sautē 5 minūtes, tad pievieno baltvīnu un novāri to uz pusi.
Pielej buljonu, pievieno kurkumu un ingveru un vāri mērci, līdz saknes mīkstas.
Samal biezenī.
Paralēli novāri pastu vienu minūti mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma.
Liec to katlā ar krēmīgo biezeni, pievieno pētersīļus un pasniedz traukos, pārkaisītu ar rīvētu sieru.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli