Pasta ar puķkāpostu un zilo sieru

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Pasta ar puķkāpostu un zilo sieru
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts
     400 g
  • Pasta Strozzapreti
     250 g
  • Saldais krējums
     400 ml
  • Rozmarīns
     1 tējk.
  • Muskatrieksts
      pēc garšas
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Siers Gorgonzola Dolce
     200 g
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • Parmas siers
     30 g
  • Siers Mozzarella
     125 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uzvāri ūdeni un, kad tas burbuļo, pieber sāli, liec puķkāpostus un pavāri 7 minūtes.
Izceļ ārā un ļauj atdzist, un tajā pašā katlā izvāri pastu.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Nelielā katliņā lej saldo krējumu, pievieno rozmarīnu (smalki sakapātu), muskatriekstu (svaigi rīvētu), ķiploku (sarīvētu) un sāli un vāri uz palielas liesmas, lai apjoms samazinās gandrīz uz pusi.
Iemaisi gorgonzolu un pavāri vēl 2 minūtes.
Nokās pastu, ber atpakaļ katlā, iejauc tajā mērci un liec keramiskā cepamtraukā.
Pārkaisi ar smalki sarīvētu Parmas sieru un liec cepties 30 minūtes.
Beigās virsū kārto mocarellu (plānās šķēlēs) un cep, kamēr zeltains.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes