Pasta Carbonara

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Pasta Carbonara
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pastai

  • Spaghetti
     400 g
  • Sāls
     0.33 tējk.

Mērcei

  • Bekons
     200 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Olas
     3
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Cietais siers
     100 g
  • Timiāns
      dekoram
  • Malti pipari
     0.25 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri ūdeni, pievieno sāli. Liec ūdenī makaronus un vāri, līdz tie gatavi.
Kamēr makaroni vārās, sasmalcini Pancetta bekonu, ķiploka daiviņas un timiānu.
Uzkarsē pannā nedaudz olīveļļas un apcep bekonu, lai tas ir kraukšķīgs.
Sakul olu dzeltenumus, pievieno sāli un piparus, kā arī trešo daļu sarīvēta Parmesan un Pecorino siera.
Kad pasta gatava, nokās ūdeni, taču nedaudz pastas ūdens ielej bļodiņā.
To lēnām pievieno olu dzeltenumiem un sakul, iegūstot šķidra krējuma konsistenci.
Pievieno pastai kraukšķīgo bekonu un olu dzeltenumus, samaisi un nekavējoties pasniedz, pārkaisot ar rīvētu sieru un svaigu timiānu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes