Pasta primavera

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Makaroni penne, farfalle vai citi
     300 g
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Brokoļu rozetes
     240 g
  • Sparģeļi
     240 g
  • Oranža vai dzeltena paprika
     100 g
  • Cukīnī
     100 g
  • Mazie burkāniņi
     100 g
  • Sviests
     30 g
  • Sarkanais sīpols
     120 g
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Citrona miza
     1 šķēlīte (-s)
  • Citrona sula
     3 ēdamk.
  • Dārzeņu buljons
     200 ml
  • Saldēti zirnīši
     200 g
  • Plūmju tomāti
     120 g
  • Parmas siers
     250 g
  • Sakapāts baziliks un lapiņas dekorēšanai
     3 ēdamk.
  • Saldais krējums
     150 ml
  • Pētersīļi
     3 ēdamk.
  • Sāls un pipari
     1 Pēc garšas
  • Čili pārslas
     1 Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pasta primavera ir viegli un ātri pagatavojama maltīte, kas iekļauj daudz dārzeņu un zaļumu. Šī pasta būs veselīga alternatīva pavasara un vasaras sezonā.

Nomizo un sagriez dārzeņus, atkausē saldētos zirnīšus.
Novāri makaronus sālsūdenī, nokās un liec atpakaļ katlā, pataupi 75 ml makaronu ūdens.
Lielā pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu.
Pievieno sparģeļus, papriku, burkānus un brokoļus, sautē aptuveni 3 minūtes un ik pa brīdim apmaisi.
Tad pieliec cukīni un tomātus, pasautē vēl 2 minūtes. Uzkaisi sāli un piparus pēc garšas.
Pārliec dārzeņus bļodā.
Liec pannu atpakaļ uz plīts un izkausē tajā sviestu, pievieno sīpolu un ķiploku, sautē aptuveni 2 minūtes.
Pievieno citrona miziņu, dārzeņu buljonu un ūdeni no makaroniem.
Vāri 5 minūtes.
Pielej saldo krējumu un 2 ēdamkarotes citrona sulas. Pievieno makaroniem zaļos zirnīšus, pēc tam sautētos dārzeņus.
Pārlej ar mērci un rūpīgi samaisi, tad iemaisi 200 g Parmas siera, atlikušo ēdamkaroti citrona sulas un baziliku.
Sakarsē 2 minūtes, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Pārliec makaronus servējamā bļodā,pārkaisi ar pētersīļiem, 50 g Parmas siera, čili pārslām un bazilika lapiņām.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli