Sastāvdaļas
-
Cāļu stilbi4 gab.
-
Olīveļļa2 ēdamk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Citrons1 gab.
-
Brokolis1 gab.
-
Krēmsiers200 g
-
Pastas mīkla400 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Cepeša traukā liec vistas kājas, kas ierīvētas ar olīveļļu, sāli, citrona miziņu, citrona sulu un ķiplokiem.
Pārklāj ar foliju vai uzliec vāku un cep 45 minūtes.
Tikmēr izveltnē mīklu, izmantojot pastas mašīnu; ja tev tādas nav, izrullē ar mīklas rulli pēc iespējas plānāku un sagriez strēmelēs.
Apviļā miltos, lai strēmeles nesalīp.
Sagatavo brokoļus – atdala rozetes no kacena un sagriez smalkākos gabalos.
Kad vista gatava, saplucini gaļu, atdalot to no kaula un ādas.
Vistas cepšanas sulas atstāj traukā, tās noderēs ēdiena pagatavošanai.
Uzvāri ūdeni (vismaz 2 l), tajā 1 minūti vāri brokoļus, tad pievieno svaigo pastu un vāri, kamēr tā uzpeld virspusē.
Paralēli pannā sasildi vistas gaļu cepšanas sulās, tad samaisi to ar pastu un brokoļiem, pievieno krēmsieru un pasniedz siltu.