Paštaisīti zivju pirkstiņi

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Paštaisīti zivju pirkstiņi

Sastāvdaļas

Zivju pirkstiņiem

  • Mintaja filejas (vai citas baltās zivs filejas pēc izvēles)
     150 g
  • Kartupeļi
     200 g
  • Ola
     1 gab.
  • Rīvmaize
     2 ēdamk.
  • Citrons
     1 gab.
  • Čili pārslas
     2 g
  • Ķiploka daiviņas
     2 daiva (-s)
  • Majonēze Rimi Smart
     3 ēdamk.
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Pipari
      Pēc garšas
  • Eļļa cepšanai
     

Salātiem

  • Svaigs gurķis Rimi
     0.5 gab.
  • Tomāts
     1 gab.
  • Ābols
     0.5 gab.
  • Svaigs kāposts (neliels)
     0.5 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo un vāri kartupeļus sālsūdenī līdz mīksti.

 

Noskalo un nosusini zivs fileju un liec to vārīties.
Bļodā saspaidi vārītos kartupeļus ar dakšiņu un pievieno novārīto zivi.
No masas veido nelielus pirkstiņa formas gabaliņus.
Pievieno olu baltumu un 3 tējkarotes rīvmaizes. Samaisi masu, līdz tā kļūst viendabīga un viegli formējama.
Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu dzeltenumu.
Uz šķīvja ber atlikušo rīvmaizi. Katra zivju pirkstiņa gabaliņu vispirms apviļā sakultajā olā, tad rīvmaizē, lai izveidojas vienmērīgs panējums.
Uzkarsē eļļu pannā uz vidējas uguns un cep zivju pirkstiņus apmēram 3–4 minūtes no katras puses, līdz tie kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi.
Nelielā bļodiņā sajauc majonēzi, saspiestu ķiploku, čili pārslas un nelielu daudzumu citrona sulas. Samaisi, līdz mērce kļūst viendabīga.
Smalki sagriez gurķi, tomātu, ābolu un kāpostu. Pievieno nedaudz citrona sulas, eļļu un garšvielas pēc garšas. Samaisi un ļauj salātiem nedaudz ievilkties.
Zivju pirkstiņus kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar ķiploku-čili mērci un svaigiem salātiem.

Līdzīgas receptes

Klasiskie Fish & Chips

30min • Viegli

Cāļa terīne ar olu

55min • Vidēji grūti

Laša sacepums

30min • Viegli

Kartupeļu ligzdiņas

20min • Viegli