Sastāvdaļas
-
Kārtainā mīkla600 g
-
Olas dzeltenums7 gab.
-
Kanēļa standziņas4 gab.
-
Cukurs300 g
-
Milti60 g
-
Citrons1 gab.
-
Piens500 ml
-
Ūdens200 ml
-
Kēksiņu formas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katliņā liec cukuru un ūdeni, savāri līdz sīrupam (aptuveni 10 minūtes).
Atsevišķā katliņā uzvāri pienu ar kanēli un citrona mizu.
Tad pievieno pie piena miltus un izmaisi, lai nav kunkuļu.
Pie piena pievieno cukura sīrupu.
Tad pie olu dzeltenumiem lēnām pievieno un iemaisi nedaudz atdzesētu pienu – to maisi līdz viendabīgai konsistencei.
Krāsni uzsildi līdz 220 grādiem.
Uzvārīto krēmu izkās cauri, lai nepaliek miziņas un kanēļa standziņas.
Kārtaino mīklu kārtīgi izrullē vienā gabalā 2 cm biezu.
Tad to sarullē ruletē un sagriez aptuveni 5 garos gabaliņos.
Liec stāvus iekšā formiņās, kurās pirmstam ir iesmērēta eļļa.
Kad mīklas rullīši salikti formiņās, tad tos izspaidi ar roku tā, lai var izmīcīt un piepacelt gar formas malām līdz augšai, veidojot mazus groziņus.
Kad mīklas groziņi gatavi, tad tajos pildi krēmu.
Liec krāsnī un cep aptuveni 20 līdz 25 minūtes.