Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Pastel de Nata
-
Gatavošana 1h
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Cukurs200 g
-
Ūdens150 ml
-
Kanēļa standziņa1 gab.
-
Citrona miziņa0.5 gab.
-
Piens265 ml
-
Milti60 g
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
-
Olas dzeltenumi6 gab.
-
Bezrauga kārtainā mīkla250 g
-
Malts kanēlisdekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pastel de Nata
Katliņā ber cukuru, pievieno ūdeni, kanēļa standziņu un citrona miziņu. Uzvāri un karsē apmēram 1 min. līdz cukurs ir izkusis un izveidojies sīrups. Noliec atdzesēties.
Bļodā ber miltus, pievieno 15 ml piena un kārtīgi samaisi. Turpinot maisīt, lēnām pievieno uzkarsēto pienu.
Gatavo maisījumu lej katlā un karsē apmēram 10 min. uz lēnas uguns visu laiku maisot, līdz masa sabiezē. Noliec malā atdzist.
Pa to laiku izrullē mīklu kvadrāta formā un no vienas malas sarullē garā desā. Desu sagriez 2 cm biezos pikucīšos.
Piena maisījumā pa vienam iemaisi olu dzeltenumus. Masu izkās caur sietiņu un pildi mīklas groziņos, mazliet atstājot no augšas brīvu vietu.
Pārkaisi ar kanēli un pasniedz siltus.