Sastāvdaļas
-
Pavasara rullīšu mīkla (lapas)12 gab.
-
Banāni2 gab.
-
Medus6 tējk.
-
Tumšā šokolāde150 g
-
Kanēlis10 g
-
Olas baltums1 gab.
-
Kukurūzas eļļa fritēšanai500 ml
-
Saldējums250 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pavasara rullīši var būt arī saldais!
Ņem pavasara rullīšu mīklu (lielāko izmēru) un atlaidina.
Banānu sagriež garenās strēmelēs.
Ņem mīklas plāksni, apakšējā daļā liek banānu, pārlej ar medu, pārkaisa šokolādes gabaliņus un kanēli.
Mīklas malas nosmērē ar olas baltumu, lai cepšanas laikā tās neliptu vaļā. Rullīti cieši satin garenā formā.
Cep iepriekš sakarsētā eļļā, kamēr zeltaini brūni.
Pasniedz ar saldējumu.