Sastāvdaļas
-
Fenhelis1 gabali
-
Redīsi ar lapiņām1 bunte (-s)
-
Jaunie spināti1 sauja (-s)
-
Dilles1 bunte (-s)
-
Grauzdētas mandeles2 šķipsniņa (-s)
-
Citrona sula1 gab.
-
Olīveļļa ar pipariem2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Noskalo dārzeņus. Fenheli sagriež plānās šķēlītēs. Pievieno redīsu šķēlītes un redīsu lapas. Pārber salātus ar jaunām spinātu lapiņām, smalki grieztām dillītēm un pievieno tiem grauzdētas mandeles. Sajauc citrona sulu ar olīveļļu, sakuļ un pārlej salātiem.
Citrona sula liks atplaukt fenheļa garšām, bet redīsi dos salātiem īpašu kraukšķīgumu un veidos interesantu garšas buķeti.
Šie salāti ir kā radīti, lai tos baudītu kopā ar grilētām vai ceptām treknajām zivīm. Šajā ziņa lieliska izvēle būs pie mums tik iecienītais lasis.
Padoms!
Jo plānākās šķēlītēs sagriezīsi fenheli, jo maigāks tas šķitīs. Bet redīsus paturi ūdenī vismaz 1 stundu, un tie kļūs īpaši kraukšķīgi.