Pavasara sparģeļi ar zaļumu aioli

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Pavasara sparģeļi ar zaļumu aioli

Sastāvdaļas

  • Sparģeļi
     1 bunte (-s)
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Vistu olas
     2 gabali
  • Ābolu vai cits etiķis
     1 tējk.

Zaļumu aioli

  • Zaļumi pēc izvēles (dilles, kinza, pētersīļi, spināti, mikrosalāti)
     2 sauja (-s)
  • Olu dzeltenumi
     2 gabali
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     350 ml
  • Laima sula
      Pēc garšas
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Ūdens
      Ja nepieciešams
  • Sāls un pipari
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svaigs un viegls ēdiens, kur kraukšķīgi, viegli apcepti sparģeļi sader ar krēmīgu zaļumu aioli. Lieliski piemērots pavasara maltītei! 🌿

Aplej ar karstu ūdeni zaļumus, lai tie saplok, tad nosusini tos. Zaļumus kopā ar olu dzeltenumiem liec blenderī un mal ar mazu ātrumu.
Lēnām, pa pilītei pievieno vīnogu kauliņu vai citu eļļu, līdz masa atgādina biezu majonēzi.
Pievieno garšas – ķiploku, laima sulu, sāli un piparus. Ja vēlies, pielej ūdeni, tad mērce būs šķidrāka. Iesaku mērci izberzt caur smalku sietu.
Sparģeļus nomizo un vāri verdošā ūdenī ar sviestu un sāli precīzi 2 minūtes.
Olu bez čaumalas vāri ūdenī ar pievienotu etiķi, lai baltums apraujas ap dzeltenumu. Vārot ūdens ir jāiegriež virpulī. Vāri 2–3 minūtes. Līdzīgu efektu panāksi, ja olu ar čaumalu vārīsi 3 minūtes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā panna cotta

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pica bez mīklas

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes