Pavasara sparģeļi ar zaļumu aioli
-
Gatavošana 20min
-
Viegli

Sastāvdaļas
-
Sparģeļi1 bunte (-s)
-
Sviests1 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Vistu olas2 gabali
-
Ābolu vai cits etiķis1 tējk.
Zaļumu aioli
-
Zaļumi pēc izvēles (dilles, kinza, pētersīļi, spināti, mikrosalāti)2 sauja (-s)
-
Olu dzeltenumi2 gabali
-
Vīnogu kauliņu eļļa350 ml
-
Laima sulaPēc garšas
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
ŪdensJa nepieciešams
-
Sāls un pipariPēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Svaigs un viegls ēdiens, kur kraukšķīgi, viegli apcepti sparģeļi sader ar krēmīgu zaļumu aioli. Lieliski piemērots pavasara maltītei! 🌿