Pavasara svētku salāti

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Pavasara svētku salāti
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Jaunie kartupeļi
     800 g
  • Sparģeļi
     500 g
  • Cukurzirnīši
     100 g
  • Lēcas
     175 g
  • Pētersīļi
     1 sauja (-s)
  • Redīsi
     5 gabali

Mērce

  • Olīveļļa
     60 g
  • Ābolu etiķis
     2 ēdamk.
  • Medus
     1 tējk.
  • Loki
     1 sauja (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pirmās astronomiskā pavasara dienas ir vērts nosvinēt ar krāsainajiem dārzeņu salātiem!

Noskalo un notīra kartupeļus, ieliek katlā, noklāj ar ūdeni un pievieno sāli. Ļauj vārīties 10-15 minūtes. Noskalo sparģeļus, nogriež galus. Ievieto katlā (citā) un vāra, līdz tie mīksti.

Smalki sagriež cukurzirnīšus un redīsus.

Novāra un noskalo lēcas (pēc norādījumiem uz iepakojuma).

Gatavo mērci. Ielej eļļu, pievieno sagrieztus lociņus un iemaisa ābolu etiķi un medu. Pievieno sāli un piparus.

Saliek visas sastāvdaļas bļodā, pirms pasniedz, uzlej mērci un visu kārtīgi samaisa.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli