Sastāvdaļas
Salāti
-
Jaunie kartupeļi800 g
-
Sparģeļi500 g
-
Cukurzirnīši100 g
-
Lēcas175 g
-
Pētersīļi1 sauja (-s)
-
Redīsi5 gabali
Mērce
-
Olīveļļa60 g
-
Ābolu etiķis2 ēdamk.
-
Medus1 tējk.
-
Loki1 sauja (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pirmās astronomiskā pavasara dienas ir vērts nosvinēt ar krāsainajiem dārzeņu salātiem!
Noskalo un notīra kartupeļus, ieliek katlā, noklāj ar ūdeni un pievieno sāli. Ļauj vārīties 10-15 minūtes. Noskalo sparģeļus, nogriež galus. Ievieto katlā (citā) un vāra, līdz tie mīksti.
Smalki sagriež cukurzirnīšus un redīsus.
Novāra un noskalo lēcas (pēc norādījumiem uz iepakojuma).
Gatavo mērci. Ielej eļļu, pievieno sagrieztus lociņus un iemaisa ābolu etiķi un medu. Pievieno sāli un piparus.
Saliek visas sastāvdaļas bļodā, pirms pasniedz, uzlej mērci un visu kārtīgi samaisa.