Sastāvdaļas
-
Mazie kartupelīši500 g
-
Paipalu olas20 gab.
-
Lieli gurķi2 gab.
-
Dilles1 bunte (-s)
-
Loki1 bunte (-s)
-
Majonēze150 g
-
Skābais krējums150 g
-
Sinepes2 ēdamk.
-
Mārrutki2 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Novāri kartupeļus sālsūdenī.
Tikmēr sakapā gurķus, dilles un lokus.
Novāri paipalu oliņas, ieliec aukstā ūdenī uz 10 minūtēm.
Nolobi. 15 oliņas sagriez četrās daiviņās, 5 pārgriez uz pusēm.
Kartupeļus nokās. Kad tie drusku atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos.
Liec lielā bļodā, rūpīgi iemaisi dilles un lokus (mazliet pietaupot dekorēšanai), gurķus, majonēzi, krējumu, sinepes un mārrutkus.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Ļoti uzmanīgi iemaisi paipalu olu ceturtdaļas.
Pārliec servējamā traukā un dekorē ar paipalu olu pusītēm, dillēm un lociņiem.