Pavasarīgie Lieldienu kartupeļu salāti

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Pavasarīgie Lieldienu kartupeļu salāti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Mazie kartupelīši
     500 g
  • Paipalu olas
     20 gab.
  • Lieli gurķi
     2 gab.
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Loki
     1 bunte (-s)
  • Majonēze
     150 g
  • Skābais krējums
     150 g
  • Sinepes
     2 ēdamk.
  • Mārrutki
     2 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novāri kartupeļus sālsūdenī.

Tikmēr sakapā gurķus, dilles un lokus.

Novāri paipalu oliņas, ieliec aukstā ūdenī uz 10 minūtēm.

Nolobi. 15 oliņas sagriez četrās daiviņās, 5 pārgriez uz pusēm.

Kartupeļus nokās. Kad tie drusku atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos.

Liec lielā bļodā, rūpīgi iemaisi dilles un lokus (mazliet pietaupot dekorēšanai), gurķus, majonēzi, krējumu, sinepes un mārrutkus. 

Pievieno sāli un piparus pēc garšas. 

Ļoti uzmanīgi iemaisi paipalu olu ceturtdaļas.
 

Pārliec servējamā traukā un dekorē ar paipalu olu pusītēm, dillēm un lociņiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Šnicelburgers

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti