Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Pēc-Līgo zupa soļanka
-
Gatavošana 50min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Zupa
-
Vistas buljons1.2 L
-
Sīpols1 gab.
-
Burkāns1 gab.
-
Bekons (sagriezts)130 g
-
Kūpināta desa200 g
-
Sālītie gurķi3 gabali
-
Tomātu pasta3 tējk.
-
Paprikas pulveris0.5 tējk.
-
Kartupelis1 gab.
-
Kaperi0.5 tējk.
Pasniegšanai
-
Citrons0.5 gab.
-
Zaļumi1 sauja (-s)
-
Skābais krējumspēc garšas
-
Melnās olīvaspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Dziļā pannā cep bekonu. Kad no bekona ir parādījušies tauki, pannā pievieno sīpolus un sarīvētus burkānus. Pacep, līdz sīpoli ir apbrūnējuši.
Tad pievieno sālītos gurķus un ļauj sautēties 5 minūtes. Pievieno tomātus, paprikas pulveri un kaperus, kārtīgi samaisa.
Katlā uzsilda buljonu. Kad buljons sāk vārīties, pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un ļauj vārīties 5 minūtes. Tad pievieno saceptās sastāvdaļas.
Pievieno kūpināto desu. Ļauj vārīties uz lēnas uguns 5-10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Tad noņem no uguns, pieliek klāt olīvas. Pasniedz ar krējumu, citrona šķēli un zaļumiem.