Sastāvdaļas
-
Kārtainā bezrauga mīkla500 g
-
Kļavu sīrupspēc garšas
-
Aapelsīni2 gab.
-
Brūnais muskovado cukurs30 g
-
Sviests100 g
-
Tumšā šokolāde75 g
-
Olas4 gab.
-
Pekanrieksti200 g
-
Plombīra saldējumspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Deserts svētku galdam!
Kārtaino mīklu ievieto cepamajā traukā vai pannā ar 4-5 cm augstu maliņu, kura tiks likta cepeškrāsnī.
Ar mīklu līdz pašai augšai apsedz arī maliņu. Sadursta mīklas apakšu un ieliek cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm 225 grādos, kamēr tā kļūst viegli brūna.
Kamēr mīkla apcepas, kastrolī izkausē sviestu, tam pievieno šokolādi.
Kad šokolāde izkususi, noņem to no liesmas, pievieno sakultās olas un samaisa.
Mīklas maliņas, kuras būs mazliet atdalījušās no veidnes, apziež ar kļavu sīrupu, piespiežot klāt pie veidnes.
Ieliek pamatnē riekstus, apelsīna gabaliņus (daiviņas, kuras ir sagrieztas uz pusēm) un miziņas (mazos gabaliņos), sauju no katras sastāvdaļas pataupot dekorēšanai.
Apklāj riekstus un apelsīnus ar šokolādes masu. Plātsmaizi dekorē ar riekstiem un apelsīna miziņām.
Cep krāsnī 25-30 minūtes.
Pasniedz karstu kopā ar saldējumu.