Pekanriekstu pīrāgs

  • Gatavošana 5h 20min
  • Vidēji grūti
Pekanriekstu pīrāgs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Pūdersukurs
     0.5 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Kviešu milti
     175 g
  • Sviests
     130 g
  • Piens
     25 ml
  • Olas dzeltenums
     1 gab.

Pildījums

  • Olas
     3 gab.
  • Ķirbju biezenis (novārīts un sablendēts ķirbis)
     600 g
  • Cukurs
     100 g
  • Malts kanēlis
     1 tējk.
  • Malts ingvers
     1 tējk.
  • Malts muskatrieksts
     0.25 tējk.
  • Malts kardamons
     0.25 tējk.
  • Maltas krustnagliņas
     1 šķipsniņa (-s)
  • Izkausēts sviests
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Svaiga apelsīna sula
     1 gab.
  • Apelsīnu miziņa
     1 gab.

Virskārta

  • Pekanrieksti
     200 g
  • Kļavu sīrups
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pekanriekstu pīrāgs

Visas mīklas sastāvdaļas samaisi ar rokām līdz viendabīgai masai.
Ieliec ledusskapī uz vismaz 20 minūtēm.
Visas pildījuma sastāvdaļas liec blenderī un blendē līdz viendabīgai masai.
Izrullē mīklu un ieklāj pannā. Sadursti ar dakšu, lai neveidojas gaisa burbuļi. Liec cepeškrāsnī 180 grādos uz aptuveni 12 minūtēm. Tad samazini cepeškrāsns temperatūru uz 160 grādiem.
Izņem mīklu, ielej pildījuma masu un cep vēl aptuveni 25-30 minūtes.
Izņem no cepeškrāsns, pa virsu izkārto pekanriekstus un aplej ar kļavu sīrupu. Liec atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm.
Atdzesē vismaz 4 stundas un pasniedz ar saldu putukrējumu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Hačapuri

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes