Peldošās salas ar griljāžu

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Peldošās salas ar griljāžu

Sastāvdaļas

  • Olas
     6
  • Saldais krējums
     400 ml
  • Piens
     200 ml
  • Cukurs
     160 g
  • Citronskābe
     0.5 tējk.
  • Auzu pārslas
     40 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atdali olu dzeltenumus no baltumiem.
6 olu dzeltenumus, nepārtraukti maisot, karsē ar pienu, krējumu un 60 g cukura.
Kad mērce nedaudz sabiezē, pārlej vēsā traukā.
4 olu baltumus un 60 g cukura saputo līdz bieza bezē krēma konsistencei.
Verdošā ūdenī liec pa ēdamkarotei olbaltumu krēma un nedaudz novāri.
Pagatavo griljāžas pūderi: pannā izkausē atlikušo cukuru ar citronskābi, ieber auzu pārslas un iemaisi cukurā. Karsto griljāžu lej uz cepamā papīrā, atdzesē.
Atdzesēto griljāžu saspied smalkā pūderī.
Pasniedzot liec mērcē olu baltumus un visam virsū uzkaisi griljāžas pūderi.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes