Pelēkie zirņi ar bekonu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Pelēkie zirņi ar bekonu

Sastāvdaļas

  • Sīpols
     1 gabali
  • Pelēkie zirņi
     250 g
  • Krējums Rimi Smart
     200 g
  • Sviests Rimi Smart
     20 g
  • Bekons Rimi Smart
     200 g
  • Garšvielas pēc izvēles
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pirms pagatavošanas pelēkos zirņus uz nakti liek mērcēties aukstā ūdenī.
Krējumu ielej kafijas filtrā un atstāj uz nakti notecināties.
Nākamajā dienā zirņiem nolej ūdeni un noskalo tos tekošā ūdenī.
Ielej katlā ūdeni, ieber zirņus un vāri apmēram 40–60 minūtes, līdz tie gatavi.
Sāli pievieno tikai pašās beigās, kad zirņi jau gandrīz mīksti.
Smalki sagriez sīpolu un bekonu.
Pannā liec ēdamkaroti sviesta un pievieno bekonu.
Kad bekons nedaudz apcepies, liec klāt sīpolus.
Ja vēlies, vari papildināt ar sviestu vai eļļu, lai viss būtu kraukšķīgāks.
Gataviem zirņiem nolej ūdeni. Atstāj tos katlā, uzliec vāku un nedaudz atpūtini.
Zirņus pasniedz ar sacepto bekonu, sīpolu un krējumu.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Karstvīna Margarita

5min • Viegli