Sastāvdaļas
Pelēko zirņu falafeli
-
Pelēkie zirņi400 g
-
Sīpols350 g
-
Maltas ķimenes1 ēdamk.
-
Milti40 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Melnie piparipēc garšas
-
Rapšu eļļa300 ml
Indijas riekstu skābais krējums
-
Ūdens120 ml
-
Indijas rieksti100 g
-
Citrona sula0.5 gab.
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi Gardēžu falafeļu recepte. Seko līdzi Edgara Sandera receptei un pagatavo kraušķigas un gardas pusdienas.
Sīpolus sagriez smalkos kubiņos un apcep uz pannas, līdz brūni.
Pelēkos zirņus sasmalcini (ieteicams, ar gaļas mašīnu).
Pelēko zirņu masai pievieno ceptos sīpolus, ķimenes, miltus, sāli un piparus.
Visu kārtīgi samīci un veido 15–20 g smagas bumbiņas.
Fritē tās eļļā 190 grādos, kamēr brūnas, pēc tam izsildi krāsnī 180 grādos 5 minūtes.
Indijas riekstus liec katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāri, tad ņem nost no uguns un atstāj ūdenī mērcēties, līdz tie atdziest.
Nokās riekstus, noskalo zem auksta tekoša ūdens un liec blenderī.
Pievieno ūdeni un blendē, līdz izveidojas skāba krējuma konsistence.
Pievieno citrona sulu un sāli pēc garšas.