Pelmeņi ar malto gaļu un ingveru
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Pildījums
-
Ķīnas kāpostu lapas3 gab.
-
Malta cūkgaļa vai liellopa gaļa500 g
-
Kapāti loki85 g
-
Sasmalcināts ingvers2 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Cukurs1 tējk.
-
Sojas mērce1 ēdamk.
-
Sezama eļļadaži pilieni
-
Kartupeļu ciete1 ēdamk.
Pelmeņu mīkla
-
Karsts/silts ūdens300 ml
-
Kviešu milti365 g
-
Rapšu eļļa (cepšanai)2 ēdamk.
Pelmeņu mērce
-
Japāņu sojas mērce4 ēdamk.
-
Cukurs3 ēdamk.
-
Rīsu etiķis4 ēdamk.
-
Rīvēts svaigs ingvers2 tējk.
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Sezama eļļa2 tējk.
-
Smalki sagriezti čili piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 35 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Apcep pelmeņus eļļā aptuveni 1 minūti. Pielej ūdeni, lai nosegtu pamatni (aptuveni 1 cm). Uzliek vāku un vāra, kamēr viss ūdens ir izgarojis (5–6 minūtes).
Pelmeņu mērce: Sajauc visas sastāvdaļas un maisa līdz cukurs ir izšķīdis. Garšai pievieno smalki sagrieztu čili piparu un pasniedz pie pelmeņiem.