Sastāvdaļas
-
Kartupeļi500 g
-
Mazsālīts lasis100 g
-
Skābais krējums100 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kartupeļus nomizo un sarīvē, tad tos nosusi uz dvieļa.
Kartupeļiem pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Uzsildi karstu pannu ar eļļu.
Veido kartupeļu pankūkas un liek cepties karstā pannā 2 minūtes no abām pusēm (uz mērenas uguns).
Lasi sagriež vidēja izmēra šķēlēs.
Pasniedz kartupeļu pankūkas ar lasi un skābo krējumu.