Sastāvdaļas
Pamatne
-
Milti250 g
-
Sviests (istabas temperatūrā)80 g
-
Auksts ūdens40 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Pildījums
-
Persiki6 gab.
-
Olas3 gab.
-
Cukurs150 g
-
Sviests (istabas temperatūrā)150 g
-
Svaigs siers150 g
-
Kviešu milti40 g
-
Mandeļu šķēlītes100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gardi - Kraukšķīga garoziņa ar pildījumu, kurā mijas persiku un krēma garša.
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
Bļodā izsijā miltus, pievieno sviestu, aukstu ūdeni un sāli, visu kārtīgi samīci un novieto vēsumā uz 30 minūtēm.
Ietaukotā formā 18 cm diametrā plānā kārtā ieklāj sagatavoto mīklu.
Persikus nomazgā, izņem kauliņus, sagriez gabaliņos un izkārto formā uz mīklas pamatnes.
Krēmam sakul olas ar cukuru un mīkstu sviestu. Pievieno miltus un iemaisi. Beigās iemaisi mandeļu šķēlītes, atstājot pavisam nedaudz arī pārkaisīšanai.
Kūku cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 45 minūtes, no tām apmēram 30 minūtes pārklāj kūku ar foliju, lai mandeļu šķēlītes nesadegtu.
Kad kūka gatava, to atdzesē un pasniedz tikai tad, kad tā pavisam atdzisusi, jo siltai kūkai vēl var būt šķidrs vidus.