Persiku kūka

  • Gatavošana 1h 15min
  • Vidēji grūti
Persiku kūka
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Milti
     250 g
  • Sviests (istabas temperatūrā)
     80 g
  • Auksts ūdens
     40 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Pildījums

  • Persiki
     6 gab.
  • Olas
     3 gab.
  • Cukurs
     150 g
  • Sviests (istabas temperatūrā)
     150 g
  • Svaigs siers
     150 g
  • Kviešu milti
     40 g
  • Mandeļu šķēlītes
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardi - Kraukšķīga garoziņa ar pildījumu, kurā mijas persiku un krēma garša.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

Bļodā izsijā miltus, pievieno sviestu, aukstu ūdeni un sāli, visu kārtīgi samīci un novieto vēsumā uz 30 minūtēm.

Ietaukotā formā 18 cm diametrā plānā kārtā ieklāj sagatavoto mīklu.

Persikus nomazgā, izņem kauliņus, sagriez gabaliņos un izkārto formā uz mīklas pamatnes.

Krēmam sakul olas ar cukuru un mīkstu sviestu. Pievieno miltus un iemaisi. Beigās iemaisi mandeļu šķēlītes, atstājot pavisam nedaudz arī pārkaisīšanai.

Kūku cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 45 minūtes, no tām apmēram 30 minūtes pārklāj kūku ar foliju, lai mandeļu šķēlītes nesadegtu.

Kad kūka gatava, to atdzesē un pasniedz tikai tad, kad tā pavisam atdzisusi, jo siltai kūkai vēl var būt šķidrs vidus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes