Pica ar gailenēm

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Pica ar gailenēm

Sastāvdaļas

  • Gailenes
     100 g
  • Timiāns
     2
  • Mocarella siers
     100 g
  • Holandes siers
     50 g
  • Parmezāna siers
     30 g
  • Tomātu mērce
     60 g
  • Ķiploku mērce
     100 g
  • Tomāti Rimi plūmes
     8
  • Pesto
     20 g
  • Sviests
     50 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Mīklai

  • Eļļa
     50 ml
  • Silts ūdens
     225 ml
  • Picas milti
     500 g
  • Cukurs
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Raugs
     0.2 paciņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mazā trauciņā sajauc cukuru ar raugu un maisi.
Kad raugs izkusis, pievieno pārējās mīklas sastāvdaļas un mīci līdz veidojas viendabīga masa.
Pēc 20 minūtēm mīklu atkal pārmīci un tad atpūtini vēl 40 minūtes.
Kad mīkla uzrūgusi, sadali to divās daļās, izrullē un liec uz cepešpannas.
Apcep gailenes sviestā un pievieno nedaudz sāls.
Pārklāj mīklu ar tomātu mērci, uzraudzē krāsnī (ja cepeškrāsnī nav režīma ar tvaiku, krāsns apakšā novieto trauku ar karstu ūdeni) un apcep picas apakšas 200 grādos aptuveni 20 min.
Apcepto mīklu apsmērē ar ķiploku mērci, izkārto visas sastāvdaļas, pārkaisi sieru un cep 200 grādos, līdz zeltaini brūna. Pasniedz, kamēr karsta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes