Pica ar puķkāpostu pamatni

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Pica ar puķkāpostu pamatni
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Ziedkāposts
     1 gab.
  • Mocarellas siers (rīvēts)
     100 g
  • Ola
     1 gab.
  • Ķiploku pulveris
     0.5 tējk.

Dekors

  • Siers
      pēc garšas
  • Tomātu mērce
      pēc garšas
  • Paprika
      pēc garšas
  • Šampinjoni
      pēc garšas
  • Olīvas
      pēc garšas
  • Olīveļļa
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lieliska alternatīva tiem, kas atturas no kviešu miltiem

Uzsilda krāsni līdz 190C.

Noklāj pannu ar cepampapīru.

Novāra puķkāpostu (salauztu gabalos). Pa daļām samaļ puķkāpostu kopā ar ķiploku (vai ķiploku pulveri) blenderī.

Saliek sasmalcināto puķkāpostu dvielī vai marlē (vairākās kārtās) un izspiež visas sulas – cik vien daudz spēka ir. Puķkāposta masai ir jābūt pēc iespējas sausākai.

Bļodā ieliek sauso puķkāposta masu, pievieno 1 olu un 100g mocarellas siera (rīvēta). Kārtīgi samaisa.

Izklāj masu uz cepampapīra picas formā un liek cepties 20-25 minūtes, līdz pamatne izskatās zeltaini brūna.

Izņem ārā, dekorē ar mērci, rīvētu sieru, dārzeņiem un gaļu (jau apceptu vai kūpinātu)  pēc izvēles. Liek cepties 190 C uz papildus 10-15 minūtēm.

Izņem ārā no krāsns un ļauj nedaudz atdzist, lai pamatne sacietē.

Līdzīgas receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes