Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Ziedkāposts1 gab.
-
Mocarellas siers (rīvēts)100 g
-
Ola1 gab.
-
Ķiploku pulveris0.5 tējk.
Dekors
-
Sierspēc garšas
-
Tomātu mērcepēc garšas
-
Paprikapēc garšas
-
Šampinjonipēc garšas
-
Olīvaspēc garšas
-
Olīveļļapēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Lieliska alternatīva tiem, kas atturas no kviešu miltiem
Uzsilda krāsni līdz 190C.
Noklāj pannu ar cepampapīru.
Novāra puķkāpostu (salauztu gabalos). Pa daļām samaļ puķkāpostu kopā ar ķiploku (vai ķiploku pulveri) blenderī.
Saliek sasmalcināto puķkāpostu dvielī vai marlē (vairākās kārtās) un izspiež visas sulas – cik vien daudz spēka ir. Puķkāposta masai ir jābūt pēc iespējas sausākai.
Bļodā ieliek sauso puķkāposta masu, pievieno 1 olu un 100g mocarellas siera (rīvēta). Kārtīgi samaisa.
Izklāj masu uz cepampapīra picas formā un liek cepties 20-25 minūtes, līdz pamatne izskatās zeltaini brūna.
Izņem ārā, dekorē ar mērci, rīvētu sieru, dārzeņiem un gaļu (jau apceptu vai kūpinātu) pēc izvēles. Liek cepties 190 C uz papildus 10-15 minūtēm.
Izņem ārā no krāsns un ļauj nedaudz atdzist, lai pamatne sacietē.