Sastāvdaļas
Pica ar šķiņķi un sēnēm
-
Rauga mīkla Mani gardumi200 g
-
Picas mērce Rimi50 g
-
Kūpināta šķiņķa sķēles60 g
-
Šampinjoni2 gabali
-
Vītinātie tomāti Rimi2 gabali
-
Mocarella siers60 g
-
Raudenes0.5 sauja (-s)
-
Extra virgin olīveļļa20 ml
-
Mazās rukolas lapas1 sauja (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mājās gatavota, un garšo kā no restorāna. Viegli pagatavojama recepte, kas garšo gan bērniem, gan pieaugušajiem.
Izrullē mīklu, liec uz cepamā papīra, apklāj ar dvieli. Noliec siltā vietā uz 20 minūtēm.
Pa to laiku uzkarsē cepeškrāsni, ideāli ar ievietotu picas akmeni vai čuguna pannu. Karsē līdz 220 grādiem vismaz 15 minūtes.
Sarīvē sieru, sagriez tomātus, šampinjonus un šķiņķi.
Uz picas mīklas smērē mērci, pārkaisi ar nedaudz siera.
Liec visas pārējās sastāvdaļas un pārkaisi ar sieru, raudeni un pārlej ar eļļu.
Liec cepties 8‒10 minūtes.
Pasniedzot pieliec rukolu.