Piena un krējuma Panna cotta

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Piena un krējuma Panna cotta
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Piens
     250 ml
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Cukurs
     130 g
  • Ūdens
     10 ml
  • Želatīns
     7 g

Mērcei

  • Zemenes
     300 g
  • Citronu sulas
     0.5 tējk.
  • Cukurs
     50 g

Pasniegšanai

  • Kazenes
     250 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mazā katliņā aplej želatīnu ar ūdeni, ļauj uzbriest 3 minūtes.
Citā katlā lej pienu un pievieno cukuru. Pakarsē to, līdz cukurs izkusis.
Uzkarsē želatīnu, līdz masa kļūst dzidra, pielej silto pienu, izmaisi.
Pievieno krējumu, vēlreiz izmaisi.
Lej trauciņos un atdzesē ledusskapī, līdz panna cotta sastingusi.
Samal mērces sastāvdaļas, izspied caur sietu.
Pasniedz panna cotta, izņemtu no trauciņa, ar zemeņu mērci un svaigām kazenēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Augļu salāti

30min • Viegli