Piena želeja ar ķiršu mērci

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Piena želeja ar ķiršu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Želejai

  • Piens
     500 ml
  • Želatīns
     20 g
  • Cukurs
     110 g
  • Ūdens
     50 ml

Mērcei

  • Saldēti ķirši Rimi
     200 g
  • Ūdens
     50 ml
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Kukurūzas ciete
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī sarkanbaltsarkanā piena želeja ar ķiršu mērci būs svinīgs deserts Latvijas svētkiem, perfekti atgādinot Latvijas karoga krāsas!

Karsē pienu ar cukuru, taču tā, lai tas nesāk vārīties. Aplej želatīnu ar ūdeni, ļauj uzbriest 5 minūtes.

Pārlej uzbriedušajam želatīnam karstu pienu un izmaisa. Lej četros trauciņos un atdzesē ledusskapī vismaz 1 h.

Katlā liek visas mērces sastāvdaļas un karsē līdz mērce iebiezinās. Pēc tam to atdzesē.

Pasniedz želeju un uzlej pa virsu atdzesēto ķiršu mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti