Sastāvdaļas
Želejai
-
Piens500 ml
-
Želatīns20 g
-
Cukurs110 g
-
Ūdens50 ml
Mērcei
-
Saldēti ķirši Rimi200 g
-
Ūdens50 ml
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Kukurūzas ciete1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šī sarkanbaltsarkanā piena želeja ar ķiršu mērci būs svinīgs deserts Latvijas svētkiem, perfekti atgādinot Latvijas karoga krāsas!
Karsē pienu ar cukuru, taču tā, lai tas nesāk vārīties. Aplej želatīnu ar ūdeni, ļauj uzbriest 5 minūtes.
Pārlej uzbriedušajam želatīnam karstu pienu un izmaisa. Lej četros trauciņos un atdzesē ledusskapī vismaz 1 h.
Katlā liek visas mērces sastāvdaļas un karsē līdz mērce iebiezinās. Pēc tam to atdzesē.