Pikantā vista ar nūdelēm

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Pikantā vista ar nūdelēm
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Nūdeles
     400 g
  • Sezama sēklu eļļa
     2 ēdamk.
  • Saldais kartupelis
     200 g
  • Edamame (sojas) pupiņas
     200 g
  • Apelsīnu sula
     300 ml
  • Sojas mērce
     80 ml
  • Kartupeļu milti
     1.5 ēdamk.
  • Medus
     3 ēdamk.

Vista

  • Vistas gaļa
     420 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Laima miziņa
     1 gab.
  • Laima sula
     1 gab.
  • Sezama sēklu eļļa
     4 ēdamk.
  • Sojas mērce
     4 ēdamk.
  • Sarkanais čili
      1 gab.
  • Kanēlis
     0.25 tējk.
  • Smaržīgie pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Smalki sakapā ķiploku. Smalki sarīvē laima miziņu. Sakapā sarkano čili. Bļodā liec visas marinādes sastāvdaļas un iemarinē vistas gaļu (nelielos gabalos).

Katlā uzvāri ūdeni un novāri edamame pupiņas, kamēr mīkstas, un nolobi.

Pannā sakarsē eļļu, liec cepties vistas gabaliņus un saldos kartupeļus  (nomizotus, mazos kubiņos). Cep uz lielas liesmas apmēram 7 minūtes, līdz gaļa apbrūnē.

Kamēr cepas gaļa, bļodiņā sajauc kartupeļu miltus ar pusi sojas mērces.

Uzlej gaļai, pievieno medu, pārējo sojas mērci un apelsīnu sulu. Gatavo uz vidēji lielas liesmas, līdz saldie kartupeļi kļūst mīksti.

Tad palielini liesmu un vāri, līdz mērce sabiezē, samazinās apjomā un paliek ķepīga.

Tikmēr uzvāri nūdeles. 

Kad tās gatavas, nokās un pārlej nedaudz ar eļļu. 

Liec šķīvī, pa virsu liekot pupiņas un uzlejot mērci. Pasniedz, pārberot ar sezama sēklām.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli