Sastāvdaļas
Sendvičs
-
Tostermaize4 šķēlīte (-s)
-
Grilēta, marinēta paprika4 gab.
-
Cukini1 gabali
-
Eļļa cepšanai10 ml
-
Avokado2 gabali
-
Rukola2 sauja (-s)
Brokoļu krēmam
-
Brokolis1 gab.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Čili pipars1 gab.
-
Olīveļļa Extra Virgin30 ml
-
Tahini pasta2 ēdamk.
-
Baziliks1 sauja (-s)
-
Pētersīļi1 sauja (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzvāri verdošu ūdeni un pieber sāli. Ieber brokoļus (vesela galviņa, sadalītu ziediņos), pavāri 3 minūtes un nokās, uzreiz ieliekot ledusaukstā ūdenī. Nokās.
Sablendē ar eļļu, ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), čili, sāli un pipariem, lai būtu bieza, bet parupja konsistence. Tad iemaisi tahini un sakapātus zaļumus.
Kamēr brokolis dziest, pannā sagrilē cukīni (sagrieztu šķēlēs), kura šķēles pirms tam iesmērē ar eļļu.
Uz maizēm, gan uz augšējās, gan apakšējās uzsmērē brokoļu krēmu. Uz apakšējās šķēles sakārto papriku (sagrieztu šķēlēs), cukīni, avokado (nelielus, gatavus, sagrieztus šķēlēs) un salātus, uzliec virsējo daļu. Satin sviestpapīrā un ļauj ievilkties dažas stundas.