Sastāvdaļas
-
Kabači4 gab.
-
Maltā gaļa (pēc izvēles)400 g
-
Olīveļļa2 ēdamk.
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Rīvēts siers300 g
-
Provansas garšvielas0.5 tējk.
-
Sāls0.5 ēdamk.
-
Piecu piparu maisījums1 ēdamk.
-
Tomātu mērce300 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Pārgriez kabačus uz pusēm, izņem sēklas un daļu mīkstuma, lai izveidotos dobums.
Malto gaļu sacep olīveļļā ar sakapātiem sīpoliem un ķiplokiem.
Pievieno garšvielas un pasautē pāris minūtes.
Pieliec tomātu mērci un pasautē vēl 3 minūtes.
Piepildi kabačus ar gaļas maisījumu un pārkaisi ar sieru.
Cep apmēram 20 minūtes, līdz siers ir izkusis un zeltains, bet kabači kļuvuši jau nedaudz mīksti.
Ja vēlies sātīgāku maltīti, gaļas maisījumam var pievienot vārītus rīsus, attiecīgi samazinot gaļas daudzumu.