Pildīti kabači ar malto gaļu un sieru

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Pildīti kabači ar malto gaļu un sieru
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Kabači
     4 gab.
  • Maltā gaļa (pēc izvēles)
     400 g
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Rīvēts siers
     300 g
  • Provansas garšvielas
     0.5 tējk.
  • Sāls
     0.5 ēdamk.
  • Piecu piparu maisījums
     1 ēdamk.
  • Tomātu mērce
     300 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. 

Pārgriez kabačus uz pusēm, izņem sēklas un daļu mīkstuma, lai izveidotos dobums. 

Malto gaļu sacep olīveļļā ar sakapātiem sīpoliem un ķiplokiem. 

Pievieno garšvielas un pasautē pāris minūtes. 

Pieliec tomātu mērci un pasautē vēl 3 minūtes. 

Piepildi kabačus ar gaļas maisījumu un pārkaisi ar sieru. 

Cep apmēram 20 minūtes, līdz siers ir izkusis un zeltains, bet kabači kļuvuši jau nedaudz mīksti. 

Ja vēlies sātīgāku maltīti, gaļas maisījumam var pievienot vārītus rīsus, attiecīgi samazinot gaļas daudzumu.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes