Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Tomāti (lieli)8 gab.
-
Lēcas sarkanās80 g
-
Siers Fetika Rimi60 g
-
Kaperi1 ēdamk.
-
Pētersīļi vai baziliks1 ēdamk.
-
Sarkanais sīpols0.5 gab.
-
Olīveļļa Extra Virgin1 ēdamk.
Pasniegšanai
-
Salātu maisījumspēc garšas
-
Balzamiko etiķispēc garšas
-
Olīveļļa Extra Virginpēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Novāri lēcas un atdzesē.
Tomātiem nogriez virsiņu un izdob to. Ja tomātu miza ir ļoti bieza, vari noņemt arī miziņu, tos noblanšējot.
Tomātu izdobšanai izmanto tējkaroti.
Izdobto tomātu masu sasmalcini, pievieno sakapātus zaļumus un lēcas.
Piejauc smalki sagrieztu sieru, smalki sagrieztu sīpolu, kaperus un eļļu.
Pildi izdobtajos tomātos un pasniedz ar salātu lapām, olīveļļu un balzamiko etiķi.