Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Pilngraudu kuskuss100 g
-
Tomāti lieli8 gab.
-
Mazās garnelītes200 g
-
Pētersīļi1 sauja (-s)
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Čilipēc garšas
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Timiāns5 zariņi
-
Sālspēc garšas
Pasniegšanai
-
Jogurts400 g
-
Dilles1 sauja (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Tomātiem nogriez cepuri un ar karoti izgreb mīkstumu un sēklas.
Kuskusam pievieno sāli un piparus, pētersīļus, ķiploku.
Uzvāri ūdeni vai, labāk, buljonu un pievieno tik daudz, lai sēklas būtu mitras. Apsedz ar dvieli un ļauj briest 2 minūtes.
Tā atkārto vēl 3 reizes. Tad pievieno garnelītes, samaisi un pildi tomātos
Tomātus apslaki ar eļļu un liec cepamtraukā pievienojot timiānu.
Cep līdz 10 minūtēm 180 – 200 grādos. Uzmani, lai tomāti nepārsprāgst.
Pasniedz ar jogurtu un plucinātām dillēm.