Pildīti tomāti

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Pildīti tomāti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Tomāti ķekaros
     8 gabali
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.

Pildījumam

  • Kvinoja
     100 g
  • Dārzeņu buljons
     200 ml
  • Zaļumi
     1 sauja (-s)
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Mocarella siers
     125 g

Pasniegšanai

  • Turku jogurts
     400 g
  • Garšaugu eļļa
     1 ēdamk.
  • Medus
     1.5 ēdamk.
  • Zaļumu pesto
     1 ēdamk.
  • Sāls un pipari
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novāra kvinojas graudus buljonā, atdzesē.
Tomātiem nogriež cepurītes un izgrebj. Mīkstumu bez sēklām un sulas sakapā un pieliek kvinojai.
Pievieno sakapātus zaļumus un rīvētu ķiploku. Smalki sagriež sieru un piejauc.
Piepilda tomātus, uzliek cepurītes. Apslaka ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī 15 min.
Pasniedzot apakšā liek jogurtu, pa virsu garšaugu eļļu, medu, pesto, sāli un piparus.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Krāsainie vegāniskie burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes