Pildīts Japānas cepamais ķirbis

  • Gatavošana 1h 10min
  • Viegli
Pildīts Japānas cepamais ķirbis
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Ķirbis cepšanai
     1 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Paprika
     0.5 gab.
  • Mango
     0.5 gab.
  • Čili pipars
      0.3 gab.
  • Lobīti valrieksti
     1 sauja (-s)
  • Sezama sēklu eļļa
     1 tējk.
  • Pētersīļi
     1 sauja (-s)
  • Dārzeņu buljons
     250 ml
  • Gargraudu rīsi
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ķirbim nogriez cepurīti un izgreb to.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

 

Sagatavo pildījumu: sagriez vai sarīvē burkānu, sagriez papriku, mango un sasmalcini valriekstus. 

Abās eļļās sautē burkānu, tad pievieno papriku. 

Sautē 1-2 minūtes, pieliec mango, sakapātu čili, sakapātus zaļumus un valriekstus. 

Pielej buljonu un uzvāri to. Iemaisi rīsus un pildījumu liec ķirbī. 

Noslēdz to un liec cepties 50 minūtes.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu ramen

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli