Sastāvdaļas
-
Ķirbis cepšanai1 gab.
-
Burkāns1 gab.
-
Paprika0.5 gab.
-
Mango0.5 gab.
-
Čili pipars0.3 gab.
-
Lobīti valrieksti1 sauja (-s)
-
Sezama sēklu eļļa1 tējk.
-
Pētersīļi1 sauja (-s)
-
Dārzeņu buljons250 ml
-
Gargraudu rīsi100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ķirbim nogriez cepurīti un izgreb to.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Sagatavo pildījumu: sagriez vai sarīvē burkānu, sagriez papriku, mango un sasmalcini valriekstus.
Abās eļļās sautē burkānu, tad pievieno papriku.
Sautē 1-2 minūtes, pieliec mango, sakapātu čili, sakapātus zaļumus un valriekstus.
Pielej buljonu un uzvāri to. Iemaisi rīsus un pildījumu liec ķirbī.
Noslēdz to un liec cepties 50 minūtes.