Sastāvdaļas
Kartupelis
-
Saldie kartupeļi2 gab.
-
Sviests2 ēdamk.
-
Sāls2 tējk.
Pildījums
-
Malta liellopu gaļa Rimi200 g
-
Sīpols1 gab.
-
Burkāns1 gab.
-
Kajēnas pipari1 tējk.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem Selection by Rimi350 g
-
Melnās pupiņas I Love Eco200 g
Pasniegšanai
-
Turku jogurts4 ēdamk.
-
Loki2 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Saldos kartupeļus noskalo, katru liek folijā, pievieno sviestu un sāli. Foliju kārtīgi aiztin, liek cepešpannā ar glāzi karsta ūdens un cep 200°C, 1 h 20 min.
Tikmēr gatavo pildījumu: apcep smalki sagrieztus burkānus, sīpolus, ķiploku.
Pievieno malto gaļu un visu sautē, līdz iztvaiko liekais ūdens un pildījums kļūst biezs. Pieliek pupiņas.
Kartupeļa mizu iegriež un iekšpusi ar dakšiņu saspaida biezenī.
Pievieno pildījumu, turku jogurtu un papildu garšai pievieno zaļos lociņus.