Sastāvdaļas
-
Saldais kartupelis4 gab.
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Ķiploki1 gabali
-
Sīpols1 gab.
-
Malta paprika0.33 tējk.
-
Rozmarīna vai timiāna lapiņas1 tējk.
-
Melnās pupiņas (ar visu šķidrumu)400 g
-
Ķiršu tomāti240 g
-
Grieķu jogurts150 g
-
Čili pipars1 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem.
Ietin katru saldo kartupeli folijā un liec cepties uz stundu, kamēr mīksts.
Kamēr cepas kartupelis, pannā lej eļļu, liec sīpolu (smalki sakapātu), ķiploku (smalki sakapātu) un sāli.
Sautē uz mazas liesmas 10 minūtes.
Pievieno pupiņas ar visu šķidrumu, garšaugus (sakapātus), paprikas pulveri, nedaudz čili (sakapātu) un sautē, uzliekot vāku, 10 minūtes, kamēr maisījums vēl ir sulīgs, bet vairs nav šķidrs.
Mērcei jābūt drīzāk ķepīgai nekā šķidrai.
Kad kartupelis gatavs, pārgriez to vidū no augšas, iegriežot tikai līdz vidum.
Pildi ar pupiņām, pārlej ar jogurtu, uzber vēl nedaudz čili (sakapātu), piparus un pasniedz vienu pašu vai ar salātiem.