Pīle ar apelsīnu un ābolu pildījumu

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Pīle ar apelsīnu un ābolu pildījumu
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Pīles
     2 gab.
  • Āboli
     3 gab.
  • Apelsīni
     3 gab.
  • Kartupeļi (nomizoti, sagriezti)
     6 gab.
  • Burkāni
     4 gab.
  • Apelsīnu marmelāde
     2 ēdamk.
  • Vidusjūras garšvielas
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 250 grādiem.

Čuguna vai parastā cepamtraukā ievieto pīles, atstājot vietu kartupeļiem un burkāniem. Iespējams būs nepieciešamas 2 pannas (atkarīgs no pīļu izmēra).

Ielej ūdeni 3–4 cm augstumā. Ierīvē pīļu iekšpusi ar garšvielām.
Pīles piepildi ar četrās daļās sagrieztiem nemizotiem apelsīniem un āboliem.
Pārsedz ar foliju un liec cepties.
Pēc pusotras stundas noņem foliju un pannā pievieno kartupeļus un burkānus, pārkaisi tos ar sāli.
Pielej vēl ūdeni un cep vēl 20 minūtes bez folijas.
Pārzied ar marmelādi un cep vēl 10–15 minūtes, līdz pīles ādiņa ir brūna.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli