Pīles filejas un mango iesmiņi
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Pīles krūtiņa1 gabali
-
Vīnogu kauliņu eļļa1 tējk.
-
Melnie piparipēc garšas
-
Mango1 gab.
Marināde
-
Sojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu1 ēdamk.
-
Svaigs ingvers (rīvēts)0.5 tējk.
-
Ķiploks (kapāts)0.5 tējk.
-
Laima sula1 tējk.
-
Čili (kapāts)0.33 tējk.
-
Mango biezenis1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis, uzņemot kustības Labākai dzīvei pirmās pēcpusdienas viesus jaunajā Rimi Virtuvē, izvēlējās daudzveidīgus Labākai dzīvei produktus un piedāvāja konceptam atbilstošas receptes.
Pīles filejas ādā nedaudz iegriež. Pannā uzkarsē eļļu, liek filejas ar ādu uz leju. Apcep 1-2 min. no katras puses. Pīli ar ādu uz augšu liek cepeškrāsnī un 12-14 min. cep 180 grādu karstumā. Kad fileja gatava, to atdzesē.
Kamēr pīles fileja gatavojas cepeškrāsnī, var ķerties pie marinādes pagatavošanas, kopā sajaucot visas sastāvdaļas.
Sagriež filejas plānās, garenās strēmelēs un liek marinādē. Ja ir vēlme, pīles filejai vari noņemt ādu pilnībā.
Mango sagriež nelielos gabaliņos, un pamīšus kārto uz iesmiem kopā ar pīles filejas gabaliņiem.