Sastāvdaļas
Pīles krūtiņa
-
Sālspēc garšas
-
Pīles krūtiņas2 gab.
-
Piparipēc garšas
Biezenis
-
Baltvīns60 ml
-
Lobīti zaļie zirnīši400 g
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Bazilika lapiņas5 gab.
-
Piparmētras lapiņas10 gab.
-
Saldais krējums60 ml
Mērce
-
Baltvīna etiķis30 ml
-
Baltvīns50 ml
-
Mango biezenis200 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pīles krūtiņas ādā iegriez ar nazi, bet ne līdz gaļai, tikai tik daudz, lai āda izplestos.
Cep uz karstas pannas vispirms ar ādu uz leju 1–2 minūtes, tad apgriez uz otru pusi un cep vēl 1 minūti.
Tad pīles krūtiņu liec sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos 12 minūtes.
Pēc izņemšanas no krāsns to atdzesē vēl 2–3 minūtes un tikai tad sagriez un pievieno sāli un piparus.
Kamēr cepas pīle, pagatavo mērci un biezeni.
Biezenim: uz pannas vīnā sautē smalki sakapātus ķiplokus, pievieno zirņus uz vienu minūti, tad pielej saldo krējumu.
Maļot liec klāt piparmētru, baziliku un, ja nepieciešams, sāli. Izkās caur sietu.
Pirms pasniegšanas pasildi uz pannas.
Mērcei: novāri baltvīnam alkoholu,pievieno etiķi un mango biezeni.
Kad pīle izņemta no krāsns, mērcei pielej arī sulu no pīles un visu savāri.
Pasniedz, kā redzams attēlā.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.