Sastāvdaļas
Salāti
-
Vīnogu kauliņu eļļa2 ēdamk.
-
Pīles krūtiņa1 gab.
-
Mazie kartupeļi Gardēžu8 gab.
-
Pākšu pupiņas Rimi100 g
-
Smalklapu spināti40 g
Mērce
-
Ābols1 gab.
-
Ābolu etiķis1 ēdamk.
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Piparmētra6 lapiņas
-
Meduspēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pīles krūtiņas ādā iegriez strēmelītes, lai cepot āda izdotos kraukšķīga.
Sāc cept pīles krūtiņu ar ādu uz leju 2 minūtes, apgriez uz otru pusi un apcep vēl 2 minūtes.
Pārliec krūtiņu cepešpannā un cep cepeškrāsnī 180 grādos 14 minūtes.
Atdzesē, apberot ar sāli un pipariem.
Paralēli novāri kartupeļus. Vāri jau sagrieztus, bet nepārvāri.
Noblanšē pākšu pupiņas.
Atdzesē visu.
Jauc mērci, savienojot visas sastāvdaļas, plus pievienojot cepeša sulu no pīles krūtiņas.
Jauc salātus, liekot visas sastāvdaļas traukā, pīles fileju sagriez un pārlej ar mērci.