Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Kārtainā bezrauga mīkla200 g
-
Pīles krūtiņas0.5 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Čilipēc garšas
-
Mandarīns1 gab.
-
Melnie piparipēc garšas
Dārzeņu salsa
-
Brokolini2 gab.
-
Cukīni ripiņas8 gabali
-
Sarkanais sīpols0.25 gab.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Puravs0.2 gab.
-
Selerijas1 kāts
-
Olīveļļapēc garšas
-
Kalē lapas2 gab.
-
Garšvielaspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi Gardēžu pīles krūtiņas un dedzināta mandarīna tartes recepte. Restorāna cienīga uzkoda Tavā virtuvē! Iemācies pagatavot glaunu uzkodu kopā ar Lieni Zemīti.
Kārtaino mīklu sagriez četrstūros atbilstoši tartes formai, ieklāj formā, lai ausis paliek ārā.
Sadursti ar dakšiņu, lai mīkla nepūšas.
Pa to laiku sagatavo dārzeņu salsu - visus dārzeņus sīki sasmalcini, apcep uz sakarsētas pannas olīveļļā, pārkaisi sāli, piparus, cep, kamēr gatavi.
Cep no vienas puses, kamēr brūna, tad apgriez uz otru pusi un cep, kamēr pīle gatava.
Griez šķēlēs.
Pasniedz karstu.
Sadursti ar dakšiņu, lai mīkla nepūšas.
Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 20 min.
Gatavo pīli: pārkaisi sāli, piparus un uz kārtīgi sakarsētas pannas liec pīli ar ādu uz leju.
Mandarīnu sagriez plānās ripiņās un apcep uz pannas karstos pīles taukos no abām pusēm.
Izceptajā kārtainajā mīklas groziņā kārto dārzeņus, pa virsu pīles krūtiņu, mandarīnu, čili piparu.