Sastāvdaļas
-
Vājpiens1 glāze (-s)
-
Pilngraudu auzu pārslas2 ēdamk.
-
Žāvētas aprikozes1 ēdamk.
-
Žāvētas plūmes1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vājpienu ar pilngraudu auzu pārslām vāra 2 – 3 minūtes. Es iesaku lietot vājpienu, jo tas nav tik trekns. Izvairies no nevajadzīgu tauku uzņemšanas. Atceries, ka vājpienā tauku ir mazāk, bet organismam nepieciešamo olbaltumvielu ir pat vairāk nekā treknā pienā.
Žāvētos augļus sagriež un pievieno putrai.
Citreiz putrai pievieno arī citus žāvētos augļus vai ogas, tas putru padarīs daudzveidīgāku.
Pievienojot žāvētos augļus, nebūs vajadzīgs cukurs, jo žāvētie augļi ir dabiski saldi. Bez cukura putra būs veselīgāka un pilna dienā nepieciešamās enerģijas.
Atceries, ka žāvētie augļi un ogas satur ļoti daudz minerālvielu un vitamīnu, kas nepieciešami organismam.