Pilngraudu kuskuss ar ceptiem dārzeņiem

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Pilngraudu kuskuss ar ceptiem dārzeņiem

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Baltās pupiņas I Love Eco
     200 g
  • Pilngraudu kuskuss
     100 g
  • Selerijas (vai pastinaki)
     200 g
  • Bietes
     150 g
  • Rozmarīns
     1 tējk.
  • Ķimenes
     0.5 tējk.
  • Timiāns
     0.5 tējk.
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Sarkanie sīpoli
     0.5 gab.
  • Salātu baldriņš
     50 g
  • Pistācijas
     50 g
  • Sāls
      pēc garšas

Mērce

  • Kurkuma
     1.5 tējk.
  • Olīveļļa
     6 ēdamk.
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Sinepes
     1.5 tējk.
  • Kļavu sīrups
     3 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo kuskusu pēc norādījumiem uz iepakojuma.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200° C. Kamēr kuskuss vārās nomizo pastinaku, bietes un burkānu. Sagriez dārzeņus nelielos gabaliņos.

Vienā cepešpannas pusē samaisi burkānus un pastinakus, bet otrā - bietes. Visu apkaisi ar olīveļļu, sāli un pipariem.

Burkānu un pastinaku maisījumam pievieno papildus kaltētu rozmarīnu un ķimeņes, bietes ar žāvētu timiānu. Dārzeņus cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes.

Nomizo un sasmalcini apelsīnu, sagriez zilo sīpolu gredzenos un sagatavo salātus. Noņem pistāciju čaumalas, sasmalcini riekstus.
Mērces pagatavošanai bļodā sajauc olīveļļu, kurkumu, citronu sulu, sinepes un kļavu sīrupu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Kārto uz šķīvja kuskusu, pupiņas, ceptus dārzeņus, apelsīnus, pārlej mērci, apkaisi ar riekstiem.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti