Pilngraudu kuskuss ar ceptiem dārzeņiem
-
Gatavošana 40min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Baltās pupiņas I Love Eco200 g
-
Pilngraudu kuskuss100 g
-
Selerijas (vai pastinaki)200 g
-
Bietes150 g
-
Rozmarīns1 tējk.
-
Ķimenes0.5 tējk.
-
Timiāns0.5 tējk.
-
Apelsīns1 gab.
-
Sarkanie sīpoli0.5 gab.
-
Salātu baldriņš50 g
-
Pistācijas50 g
-
Sālspēc garšas
Mērce
-
Kurkuma1.5 tējk.
-
Olīveļļa6 ēdamk.
-
Citrons0.5 gab.
-
Sinepes1.5 tējk.
-
Kļavu sīrups3 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200° C. Kamēr kuskuss vārās nomizo pastinaku, bietes un burkānu. Sagriez dārzeņus nelielos gabaliņos.
Vienā cepešpannas pusē samaisi burkānus un pastinakus, bet otrā - bietes. Visu apkaisi ar olīveļļu, sāli un pipariem.
Burkānu un pastinaku maisījumam pievieno papildus kaltētu rozmarīnu un ķimeņes, bietes ar žāvētu timiānu. Dārzeņus cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes.