Pilngraudu pasta ar baklažāniem tomātu mērcē

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Pilngraudu pasta ar baklažāniem tomātu mērcē

Sastāvdaļas

  • baklažāns
     2 gab.
  • ķiploks
     3 daiva (-s)
  • baziliks
     2 sauja (-s)
  • oregano
     1 Tējkarotes
  • čili pārslas
     1 Tējkarotes
  • kaperi
     1 Ēdamkarote
  • sakranvīna etiķis
     1 Ēdamkarote
  • tomātu biezenis
     1000 g
  • olīveļļa
     2 ēdamk.
  • spināti
     100 g
  • pilngraudu pasta
     5 sauja (-s)
  • cietais siers
      pēc izvēles
  • cukurs
     1 Ēdamkarote
  •  1 gabali
  •  
  •  

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomazgā baklažānus un sagriez apmēram 2-3 cm kubiņos. Pārkaisa ar sāli, lai tas atsulojas.

Uzkarsē pannu, pievieno eļļu. Pievieno nomizotu un sagrietu sīpolu un cep līdz tas mīksts.

Pievieno baklažānu gabaliņus, oregano, čili pārslas, vēl mazliet eļļas, svaigi maltus melnos piparus un jūras sāli.

Visu cep 8-10 minūtes. Sasmalcini bazilika kātus. Pievieno tomātu biezeni, sarkanvīna etiķi un kaperus, kā arī saspiestu ķiploku. Visu kārtīgi samaisiet.

Mērci atstāj sutināties uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes.

Pēdējā brīdī pievieno spinātus un bazilika lapiņas, tad labi samaisa. Tajā pašā laikā uzvāra pilngraudu makaronus pēc instrukcijas uz iepakojuma.

Uzvāra pilngraudu makaronus pēc instrukcijas uz iepakojuma.

Pirms pasniegšanas samaisiet makaronus ar mērci, pārlieciet porcijas uz šķīvjiem.

Ja vēlas, var pasniegt ar sarīvētu sieru.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes