Pilngraudu pasta ar baklažāniem tomātu mērcē
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
baklažāns2 gab.
-
ķiploks3 daiva (-s)
-
baziliks2 sauja (-s)
-
oregano1 Tējkarotes
-
čili pārslas1 Tējkarotes
-
kaperi1 Ēdamkarote
-
sakranvīna etiķis1 Ēdamkarote
-
tomātu biezenis1000 g
-
olīveļļa2 ēdamk.
-
spināti100 g
-
pilngraudu pasta5 sauja (-s)
-
cietais sierspēc izvēles
-
cukurs1 Ēdamkarote
-
1 gabali
-
-
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomazgā baklažānus un sagriez apmēram 2-3 cm kubiņos. Pārkaisa ar sāli, lai tas atsulojas.
Uzkarsē pannu, pievieno eļļu. Pievieno nomizotu un sagrietu sīpolu un cep līdz tas mīksts.
Pievieno baklažānu gabaliņus, oregano, čili pārslas, vēl mazliet eļļas, svaigi maltus melnos piparus un jūras sāli.
Visu cep 8-10 minūtes. Sasmalcini bazilika kātus. Pievieno tomātu biezeni, sarkanvīna etiķi un kaperus, kā arī saspiestu ķiploku. Visu kārtīgi samaisiet.
Mērci atstāj sutināties uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes.
Pēdējā brīdī pievieno spinātus un bazilika lapiņas, tad labi samaisa. Tajā pašā laikā uzvāra pilngraudu makaronus pēc instrukcijas uz iepakojuma.
Uzvāra pilngraudu makaronus pēc instrukcijas uz iepakojuma.
Pirms pasniegšanas samaisiet makaronus ar mērci, pārlieciet porcijas uz šķīvjiem.
Ja vēlas, var pasniegt ar sarīvētu sieru.