Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Pilngraudu makaroni400 g
-
Feta200 g
-
Spināti120 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa4 ēdamk.
-
Lazdu rieksti40 g
-
Konservēti zaļie zirnīši50 g
-
Konservētas pupiņas baltās100 g
Mērce
-
Burkāns1 gab.
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Puravs0.5 gab.
-
Spāņu garšvielas Selection by Rimi1 ēdamk.
-
Baziliks1 bunte (-s)
-
Tomāti ķiršu500 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez burkānu, sīpolu, ķiploku un purava balto daļu mazos kubiņos. Liec cepamtraukā.
Virsū kārto ķirštomātiņus ar kātiņiem un pārlej ar 2 ēdamkarotēm eļļas.
Pieliec baziliku un Spāņu garšvielu. Cep 200 grādos 25 minūtes.
Novāri pastu, kā norādīts uz iepakojuma.
Kad mērce gatava, noņem tomātiem kātiņus un mērci nedaudz sastampā.
Pannā sakarsē 2 ēdamkarotes eļļas un pievieno spinātus. Kad tie saplok, iemaisi riekstus, pupiņas un zirnīšus.
Pieliec novārīto pastu un pievieno mērci. Visu sasildi un pasniedz ar sadrupinātu fetas sieru.