Sastāvdaļas
-
Pilngraudu makaroni240 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa30 ml
-
Šampinjoni200 g
-
Cukīni250 g
-
Siers Ricotta250 g
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Timiānspēc garšas
-
Rozmarīnspēc garšas
-
Pētersīlispēc garšas
-
Siers Grana Padano30 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katliņā verdošā sālsūdenī liec vārīties pastu.
Tikmēr pannā sakarsē eļļu, liec tajā sēnes (sagrieztas uz pusēm) un apcep uz lielas liesmas 5 minūtes.
Tad pievieno cukīni (nelielos kubiņos), garšaugus, ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi) un pacep uz vidējas liesmas vēl 5 minūtes.
Beigās pievieno rikotu un kausiņu ūdens, kurā vārās pasta.
Samaisi un uz lielas liesmas pavāri.
Visbeidzot pievieno sāli un piparus.
Nokās pastu, pievieno pannā sagatavotajai mērcei, pavāri 1 minūti un pasniedz, uzberot smalki sarīvētu sieru.