Sastāvdaļas
-
Pīļu aknu pastēte250 g
-
Bumbiers1 gab.
-
Medus1 tējk.
-
Kraukšķīgi sāļie groziņi (pēc izvēles)10 gab.
-
Bumbieru un mandeļu deserts50 g
-
Sinepju dīgstipēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sāļie groziņi ir viena no iecienītākajām un tai pat laikā vienkāršākajām uzkodām. Piedāvājam jaunu versiju, ja parastie siera groziņi jau apnikuši.
Pīļu aknu pastētei noņem taukumu (saglabā to citiem ēdieniem, cepšanai). Pastēti saputo un liec konditorejas maisiņā.
Bumbieru sagriez plānās šķēlītēs vai kubiņos un karamelizē uz pannas ar medu.
Katra groziņa pamatā ieliec nedaudz bumbieru un mandeļu deserta (ievārījuma). Pa virsu pildi pastēti. Uzliec bumbiera šķēli, sinepju dīgstu un pārkaisi ar pipariem. Pasniedz.