Piparkūkas
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Brūnais cukurs250 g
-
Gaišais cukura sīrups75 ml
-
Ūdens75 ml
-
Sviests vai margarīns150 g
-
Malts kanēlis1 ēdamk.
-
Malts ingvers1 ēdamk.
-
Maltas krustnagliņas1 tējk.
-
Kviešu milti (+cepšanai)360 g
-
Dzeramā soda1.5 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Iemaisi dzeramo sodu un miltus.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
Uz miltiem apkaisītā dēlīša izmīci mīklu, līdz tā ir viendabīga. Izcep izmēģinājuma piparkūku, lai pārbaudītu, vai mīkla labi turas kopā. Ja piparkūka zaudē formu, iestrādā mīklā vēl mazliet miltu.
Plāni izrullē mīklu un ar formiņām izveido piparkūkas. Novieto tās uz ietaukotas cepamās plāts vai uz cepamā papīra. Liec plāti cepeškrāsns vidū un cep piparkūkas 175°C temperatūrā, 6–8 minūtes.