Piparkūku grassini

  • Gatavošana 2h 40min
  • Vidēji grūti
Piparkūku grassini
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Cukurs (brūnināšanai)
     150 g
  • Cukurs
     100 g
  • Sviests
     100 g
  • Milti
     400 g
  • Ūdens
     1 glāze (-s)
  • Piparkūku garšvielas
     3 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Kanēlis
     0.5 tējk.
  • Mandeļu eļļa
      3 pilītes
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Apelsīna miziņa
     1 gab.
  • Olas baltums
     1 gab.
  • Cukura pērlītes
      dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Piparkūku grassini

Cukuru sabrūnini pannā vai katlā, kamēr veidojas karamele, pakāpeniski pievieno glāzi karsta ūdens, samaisi un pievieno atlikušo cukuru, sāli, siltu ūdeni, mandeļu eļļu, garšvielas un citrusu miziņas.
Pakāpeniski pievieno miltus un izkausētu sviestu.
Samīci viendabīgu mīklu un novieto uz nakti aukstumā.
Kad mīkla iestāvējusies, izrullē to, veido standziņas vai stienīšus.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos aptuveni 10–15 minūtes.
Atdzesē.
Saputo olbaltumu vieglās putās, iemērc stienīti līdz pusei, aplipini ar cukura bumbiņām un liec cepeškrāsnī uz aptuveni 3 minūtēm.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šokolādes konfektes

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes