Piparkūku kārtainais deserts

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Piparkūku kārtainais deserts

Sastāvdaļas

  • Karstais dzēriens
     100 ml
  • Upenes vai mellenes (saldētas)
     250 g
  • Piparkūkas
     150 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Biezpiens
     3 ēdamk.
  • Želejas cukurs
     3 ēdamk.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Izdekorētas piparkūkas
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Piparkūku kārtainais deserts

Ogas liec bļodā un pārlej ar karsto dzērienu.
Atstāj ievilkties uz 30 min.
Piparkūkas sasmalcini nelielos gabaliņos.
Saldo krējumu saputo stingrās putās ar cukuru un vaniļas cukuru.
Iemaisi biezpienu.
Ja ir vēlme, krēmam var pievienot arī karstvīnu.

Glāzītēs kārto sadrupinātas piparkūkas, pa virsu liec karstā dzērienā izmērcētas ogas un tad biezpiena krēmu.

Visu atkārto līdz glāze ir pilna.
Liec ledusskapī uz 1-3 h savilkties vai pasniedz uzreiz.
Pasniedzot, dekorē ar izdekorētām piparkūkām.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli