Piparkūku kārtainais deserts

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Piparkūku kārtainais deserts

Sastāvdaļas

  • Karstais dzēriens
     100 ml
  • Upenes vai mellenes (saldētas)
     250 g
  • Piparkūkas
     150 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Biezpiens
     3 ēdamk.
  • Želejas cukurs
     3 ēdamk.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Izdekorētas piparkūkas
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Piparkūku kārtainais deserts

Ogas liec bļodā un pārlej ar karsto dzērienu.
Atstāj ievilkties uz 30 min.
Piparkūkas sasmalcini nelielos gabaliņos.
Saldo krējumu saputo stingrās putās ar cukuru un vaniļas cukuru.
Iemaisi biezpienu.
Ja ir vēlme, krēmam var pievienot arī karstvīnu.

Glāzītēs kārto sadrupinātas piparkūkas, pa virsu liec karstā dzērienā izmērcētas ogas un tad biezpiena krēmu.

Visu atkārto līdz glāze ir pilna.
Liec ledusskapī uz 1-3 h savilkties vai pasniedz uzreiz.
Pasniedzot, dekorē ar izdekorētām piparkūkām.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Upeņu balzama braunijs

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šokolādes konfektes

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes